6 Şubat 2011 Pazar

KÜTÜPHANE

Arka Kapak - Enis Batur'un metinleri,tek bir ışını onlarca renge ayırabilen bir prizma gibi, bir paragrafta, cümlede, hatta tek bir kelimede bile pek çok çağrışım barındırır. Yazarın yeni romanı Sır da, her satırının altı çizilerek, yanına notlar düşülerek okunacak; doksan dokuz sayfalık bir romanda ciltler dolusu kitap okumuşsunuz hissi uyandıracak bir kitap.
 Sır'ın baş kahramanlarından biri, ünlü viyolacı Jordi Savall. Kitap, sanatçının 60. doğum günü kutlaması için, eşinin dostlarına gönderdiği bir davet mektubuyla açılıyor. Sanatçının eşi açılan doğum günü hediyelerinden, Jordi'nin ona daha önce hiç bahsetmediği - neredeyse, kendine bile bahsetmediği - eski bir okul arkadaşının adını ilk kez duyuyor: Ali Zorlu. Kitabın üç mekanı ise: Barselona, İstanbul ve İskenderun.
 Ama kitabın asıl kahramanlarının, insanın karmaşık doğası ile "Rastlantı Tanrısı" olduğu söylenebilir. Sır'ın adından son sayfasına uzanan esrarengiz katmanın tozunu üfleyip gerçekleri kendi gözlerinizle görmek için, ilk sayfayı çevirmeniz yeterli.
 Sır'ın sırrına ermek, kendi kahramanınızı seçmek ve kahramanlardan biri olmak için tek yapmanız gereken, bu kitabı okumak...

Sel Yayıncılık / Anlatı Dizisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder